Menu

Inloggen

Zoeken

Technum 2.0 van Scalda in Vlissingen

De locatie Technum van Scalda aan de Edisonweg is verbouwd. Een nieuwe plek voor de opleidingen Laboratoriumtechniek en Elektrotechniek.

 

Naast toekomstbestendig, moet Technum het technische centrum van Zeeland worden. Het is een nieuwe plek voor de opleidingen Laboratoriumtechniek en Elektrotechniek. In dezelfde ruimte kunnen studenten van verschillende opleidingen aan diverse projecten optimaal (samen)werken.
Op de begane grond van Technum kunnen de Scalda studenten alles leren over smart technologie en de nieuwste technieken op het gebied van energietransitie. Vanzelfsprekend maken ook binnenkort de BBL-leerlingen elektro gebruik van deze mooie opleidingsvoorzieningen.  Op de eerste verdieping kunnen de toekomstige laboranten en chemisch-fysisch analisten, in een modern laboratorium, alles op hun vakgebied leren.

 

Met de ingebruikname van een splinternieuw laboratorium en een moderne praktijkruimte voor elektrotechniek is Technum compleet en gereed voor sterk en toekomstgericht techniekonderwijs.

 

Paree BV en InTec realiseerden zowel bij de nieuwbouw van het laboratorium als bij de verbouwing van de afdeling Elektrotechniek de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. Zij realiseerden de verlichtingsinstallatie, data-installatie, luchtbehandelingsinstallatie en de voedingen voor de laboratoriumapparatuur. Specifiek voor het laboratorium hebben zij de installaties voor de distributie van gassen en stoffen in de vorm van perslucht, stikstof, waterstof en koel- / demiwater aangelegd. Verder is voor de nieuwe indeling van Technum de sprinklerinstallatie aangepast met een compleet nieuw buizenstelsel..