Menu

Inloggen

Zoeken

Niveau 6 | Deeltijd Hogere installatietechniek voor werktuigkundige installaties (HIT-W)

Om als ontwerper een goed antwoord te kunnen geven op de snel veranderende technieken, de energietransitie en de steeds belangrijker wordende rol van de installatietechniek binnen gebouwen  is een goede afstemming van werktuigkundige installaties onderling van belang.

Denk hierbij aan de opwekking, distributie en afgifte van warmte en koude, luchtbehandeling en ventilatie (zeker in deze tijd), koud- en warmtapwaterinstallaties, riolering, waterbehandeling, proces engineering, meet- en regeltechniek en brandbeveiligingsinstallaties.

 

Daarnaast is ook de afstemming met andere disciplines zoals elektrotechnische installaties, architectuur, bouwkunde, bouwfysica, geluid en constructies nodig om tot slimme integrale ontwerpen van gebouwen te komen. Een gebouw kan niet meer los worden gezien van de omgeving. Immers, in slimme netwerken is alles met elkaar verbonden via smart grids of warmtenetten.

 

Mede vanuit de klantvraag ontstaat op die manier een complex en bijzonder uitdagend ontwerpvraagstuk voor zowel opdrachtgever als de ontwerper.
Je draagt op die manier niet alleen bij aan technisch innovatieve oplossingen maar anderzijds ook aan maatschappelijke oplossingen bij bijvoorbeeld milieuvraagstukken. Dit alles is in een notendop waar de HIT-W opleiding zich op richt.

 

Deze opleiding wordt aangeboden door Avans+ in Breda.