Menu

Inloggen

Zoeken

Niveau 6 | Deeltijd HBO Werktuigbouwkunde

In de opleiding Werktuigbouwkunde leert u apparaten en machines te ontwerpen en produceren. U bent in staat om in te spelen op uiteenlopende technische vraagstukken. Tegelijkertijd kunt u het totaaloverzicht behouden over het technische en bijbehorende bedrijfskundige proces.

 

In hoog tempo volgen technologische ontwikkelingen elkaar op. Aan de ene kant worden de producten ingenieuzer en de technologie hoogwaardiger. Aan de andere kant speelt kennis van het productieproces en het vermarkten van producten een steeds belangrijkere rol. Het bedrijfsleven wil ingenieurs die de kennis van deze verschillende disciplines met elkaar kunnen verbinden. Breed opgeleide engineers dus. De Hanzehogeschool biedt daarom de deeltijd bacheloropleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde aan. In samenspraak met – en vanuit de behoefte van het bedrijfsleven is een gecombineerd studieprogramma opgezet. De eerste anderhalf jaar van de opleidingen zijn gecombineerd en daarna volgt u de gekozen opleidingsrichting. U kunt op dat moment ook nog van opleidingsrichting veranderen.

 

De opleiding hbo Werktuigbouwkunde deeltijd is zeer praktijkgericht. De studie voert u deels uit op uw eigen werkplek. Zo past u de opgedane kennis meteen toe en kunt u werk en studie optimaal combineren.

 

Een mooie opleiding die flexibel studeren in deeltijd mogelijk maakt.

De opleiding wordt aangeboden op Hanzepro, Hanzehogeschool Groningen maar is ook via afstandsleren te volgen.