Menu

Inloggen

Zoeken

Centrum voor Top Techniek Terneuzen

Het Centrum voor Top Techniek – CTT is dé praktijklocatie voor het techniekonderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.
Dit is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van het onderwijs (VMBO, MBO, bedrijfsscholen) en het bedrijfsleven met als doel om technisch beroepsonderwijs in de regio te behouden en te versterken.

 

Elke Zeeuws-Vlaamse VMBO-leerling die na de praktische profiel oriëntatie aan het eind van het 2e leerjaar kiest voor techniek
komt in de Vakmanschapsroute terecht. Deze vakmanschapsroute geeft in leerjaar 3 van het VMBO een mooie oriëntatiemogelijkheid. De leerling gaat namelijk aan de slag met verschillende techniekdomeinen; Bouw, Installatie/Elektro/Proces, metaal/mobiliteit of ICT. En in het 4e jaar werkt de leerling verder in het door hem of haar gekozen techniek domein. De praktijklessen daarbij vinden plaats in het CTT.

 

Dit jaar zijn op het CTT binnen de afdeling Elektro & Installatietechniek 22 VMBO-leerlingen uit Zeeuws Vlaanderen van start gegaan.

 

Docent Wim Willems: “We gaan proberen een goede basis te leggen voor een vervolgopleiding op het mbo. Daarnaast proberen we het enthousiasme bij de leerlingen vast te houden en zelfs te vergroten. Met behulp van gastlessen, bedrijfsbezoeken en een snuffelstage, mede verzorgd door de vrienden van E&I, gaat dat zeker lukken.”