Menu

Inloggen

Zoeken

Ik leer iedere dag nieuwe dingen, vertelt Martijn

Niemand beter die kan vertellen over de combinatie van leren en werken dan de leerling zelf! Hieronder is Martijn aan het woord. Hij is BBL-leerling en werkzaam bij Spie.

 

‘Ik ben Martijn,  18 jaar en volg de BBL opleiding niveau 3 (Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit) bij Scalda Vlissingen. Ik volg mijn praktijk dagen bij IW Nederland en loop stage bij SPIE Nederland BV als leerling.

 

Al vanaf de basisschool wist ik dat ik iets wilde gaan doen in elektro. Ik vond het heel mooi om te zien en ben nog steeds heel erg geïnteresseerd in hoe alles werkt. Ik leer elke dag nog steeds nieuwe dingen bij. En heb het daarbij ook nog steeds enorm naar mijn zin.

 

Ik volg dus een BBL opleiding niveau 3 binnen Scalda. Daarvoor ga ik één dag per week naar school. Het is over het algemeen niet heel moeilijk voor mij. Maar omdat het best veel is, is het kunnen plannen heel belangrijk; je school werk en je BPV opdrachten binnen de stage. Maar dat hoort er bij en is ook leuk om te doen. De Praktijk dagen vinden plaats in Goes, daar krijg ik één dag in de 2 weken les in praktische vaardigheden. Zoals besturingskasten bedraden, miva installaties maken en data afwerken. 4 Dagen per week loop ik stage binnen SPIE  en dat vind ik zelf het allerleukste omdat je het dan echt in de praktijk ziet. Het zoeken van storingen het uitbreiden van elektronische installaties. Maar ook in de brandalarmen en inbraak systemen. In het begin zijn het wel lange dagen maar daar wen je snel aan.


Kortom ik heb nog geen moment spijt van mijn keuze voor een BBL opleiding. Ik heb het enorm naar mijn zin binnen SPIE, Installatiewerk (IW) en Scalda.

 

Martijn